MONOLORD + SPECIAL GUESTS: FIREBREATHER

MONOLORD + SPECIAL GUESTS: FIREBREATHER

Efter 90-talets svenska death metal-explosion är det numera den svenska doomscenen som sätter djupa spår i världens metalcommunity. Och i det första ledet går Göteborgstrion Monolord. Tillsammans med Firebreather ställer de till med en tung helkväll.

 

Sedan 2014 års ambitiösa debut ”Empress Rising” har allting gått fort. Med låtar som träffar lika hårt som ett förödande blixtnedslag har Monolord snabbt byggt upp en internationell fanbase. Längs vägen har bandet kommit att hyllas som ”the Nirvana of doom”.

 

I centrum för allt Monolord gör står riffet – det tunga, malande riffet som omsluter allt som kommer i sin väg. På deras tredje album ”Rust” från 2017 tog de just sina urstarka riff och pumpade upp dem ännu mer. Kryddade med den fuzziga yta som blivit en del av deras signum överträffade de sex låtarna alla högt ställda förväntningar. Från introt till ”Where Death Meets the Sea” till det avslutade, 15 minuter långa eposet ”At Niceae” levererade Monolord på topp och stärkte samtidigt sin ställning på doomscenen ytterligare.

 

▪ BILJETTER SÄLJS VIA TICKSTER.COM
Special guest: FIREBREATHER
Åldersgräns: 18 år

 

(På grund av logistiska skäl måste vi ändra datumet för den här konserten från 18e. Nytt datum: 17 oktober.

Redan köpta biljetter gäller även till det nya datumet.

Hoppas att det här inte ställer till med besvär för dig)