KADAVAR + SUPPORT: MONOLORD

DETTA ÄR ETT SEPARAT ARR PÅ TOP FLOOR mellan 20-24
KLUBBEN PÅ MELLANPLAN ÄR ÖPPEN MELLAN 21-03

 


 

KADAVAR + support: MONOLORD

 

De tyska retrorockarna Kadavar återvänder till Göteborg för spelning på Sticky Fingers den 2 november. Med sig har de dessutom den lokala stoltheten Monolord!

 

Kadavar bildades 2010 i Berlin och de hymlar knappast med att de hämtat inspiration från 70-talets rockscen. Men med sitt råa och moderna inslag har de blivit ett av de populäraste banden inom genren. Deras mix av hårdrock, psykadelia och stoner har visat sig vara ett vinnande koncept, och det åskådliggörs inte minst i livesammanhang, där de är ett av de mest explosiva banden inom den samtida rockscenen.  I fjol släppte Kadavar sitt fjärde fullängdsalbum Rough Times.

 

MONOLORD

Med tre album i ryggen har göteborgarna Monolord på några få år snabbt etablerat sig som en av ledarna inom den nya vågen av svensk doom. En dynamisk och genreöverskridande trio med ett unikt sound, som är sinnesöppnande och svävande men utan att tappa fokus. Ibland är det drivigt och hårt, ibland hjärtskärande vemodigt. Ibland apokalyptiskt mörkt, ibland nästan psykedeliskt. Men utan att någonsin kännas spretigt.
 

Två spännande band och därmed två mycket goda skäl att ta sig till Sticky Fingers en kväll i höst!