SAFFIRE RELEASEPARTY + support: TWIN

- SAFFIRE RELEASEPARTY -
- AN EVENING WITH THE MONSTERS -

Med två plattor i bagaget sedan starten 2005, strålande recensioner världen över, topplaceringar på albumlistor och spelningar gjorda på Sweden Rock, Metallsvenskan, Skogsröjet och Tons of Rock tillsammans med band som Queen, Twisted Sister, GHOST, Slayer, Spiritual Beggars för att nämna ett fåtal - är SAFFIRE nu tillbaka med den nya plattan "Where The Monsters Dwell". 

"Where The Monsters Dwell" började att ta form under april 2017. Plattan spelades in i Nordic Sound Lab, Skara tillsammans med legenden Bengan Andersson. För att sedan mixas och mastras i The Panic Room av Thomas "Plec" Johansson (Soilwork, The Night Flight Orchestra, Dynazty). 

"Where The Monsters Dwell" har allt som SAFFIRE står för. Klassisk tung, explosiv och energisk hårdrock med en doft av 70- och 80talets godbitar. Allt inpackat i en stor och episk ljudbild.

Fredagskvällen den 18e maj blir fylld av låtar från samtliga tre album, något nytt för alla som kommer, gammal som ny lyssnare.

CD-skivor, vinylskivor (Where The Monsters Dwell) samt tshirts (ny design och äldre) går att köpa under kvällen. 

 

SUPPORT: TWiN

Göteborgsbaserade hårdrocksbandet TWiN har redan på några år gjort sig ett namn på den svenska hårdrocksscenen med vad fansen gärna beskriver som “bredbent hårdrock.” Bandet har stångat sig igenom flertalet scener runt om i sverige tillsammans med band som Hardcore Superstar, Amaranthe, SATOR, Corroded, Lillasyster, för att nämna ett fåtal.

Våren 2017 släppte TWiN sitt debutalbum “WASTEALAND” som dundrade ut med toppbetygen 8/10 - Closeup magazine, och 7/10 från Swedenrock Magazine, för att nämna några.

Nu är TWiN äntligen tillbaka med full kraft! Under januari 2018 anslöt sig Iffe War på bas och med sitt våldsamma basspel har TWiN nu fått ett riktigt ansiktslyft. Under mars månad spelade man in en ny singel som släpps redan i APRIL. “FORGOTTEN” är en singel som verkligen visar upp ett ännu tyngre, mognare och bättre TWiN