Klubb / Björns Vänner + Kapten Hurricane

BJÖRNS VÄNNER

 

Björns Vänner kommer tillbaks till Sticky Fingers och i samband med att vi släpper detta eventet så har även bandet släppt en helt ny singel!

 

Smått legendariska Björns vänner är sprungna ur en gedigen indietradition och försöker göra musik som är rak och direkt i sitt uttryck men samtidigt leker med klichéer och förhoppningsvis undviker de allra värsta.

Det är inte låtar som likt en ångvält kör överlyssnaren, utan istället förlitar de sig på hennes egen förmåga till inlevelse och vilja att lägga sig platt, utan att för den sakens skull vara svårtillgängliga.

Texterna ligger långt fram i mixen och präglas av stora känslor kring smala perspektiv, självironi, -ömkan och -utlämning samt en del humor för balansens skull.

 

 

KAPTEN HURRICANE

 

Kapten Hurricane, ett hånat, hatat och älskat band har väsnats sedan 2006 och har haft över 200 spelningar på klubbar, i lägenheter, under bord, på festivaler och färjor. År 2016 slog de världsrekord i rock med 101 nyskrivna rocklåtar på ett album. Hösten 2017 släppte de ett klassiskt indiepopalbum med ”Ibland så dör en liten bit av hjärtat ditt”. Högt blandas med lågt, humor med allvar. Det är svårt att veta vad man får vilket kanske förklarar den blygsamma framgången. Enligt bandet själva blir de dock bara bättre och bättre och därför gör de sin sista spelning någonsin på Sticky Fingers. ”Risken att slå igenom är överhängande. Kapten Hurricane ska vara indie. Det är dags att sluta nu.”