DECEPTIC // EYES WIDE OPEN m.fl

DECEPTIC // EYES WIDE OPEN // GREYSCALE SEASON // WITH HEAVY HEARTS

 

Sticky Fingers Top Floor

Fredag 23 mars kl 20:00 . 18 år

 

DECEPTIC:
I det mest bräckta av vatten...

…simmar kvintetten Deceptic och förenar det självklara och det outgrundliga, det mest massiva och det nästintill tyngdlösa av ljud som någonsin har ekat ut i den svenska kusten. Med en kritikerrosad debutplatta ”The Artifact” (Dead End Exit Records) i ryggen tar nu Deceptic nästa kliv upp på karriärsstegen.

Vad som en gång varit rest under tunga rytmer och vida ljudlandskap, skall nu mötas i en skör kavalkad av känslor och vackra toner. Deceptic vill 2018, föra dig som lyssnare genom en intensiv och blandad resa och krypa in under ditt skinn i sann progressive metal anda.

Den 23:e Mars lär vi känna en ny sida av Deceptic. Den sidan heter ”Event Horizon”, vilket du kommer att kunna bevittna på samtliga digitala plattformar och streamingtjänster.

 

EYES WIDE OPEN:
Eyes Wide Open bildades 2011 av gitarristerna Kristofer Strandberg, Erik Engstrand och bassisten Jesper Lindgren i Karlstad, Sverige.
Sedan dess har Eyes Wide Open snidat sin väg in i den Svenska metal-eliten. De är genresatta som Melodic 
Death Metal eller Metalcore av genre purister, men Eyes Wide Open’s själ ligger inom melodier, stora refränger och deras medryckande riff.
“And So It Begins” är bandets tredje släpp och den sista delen av deras trilogi. Starten med EPn “Revelations”, släppt 2012, berättar om vad som kommer att hända om vi fortsätter att missbruka och urlaka 
vår planet. Med den andra skivan “Aftermath, släppt 2013, presenterar bandet ett ultimatum om hur vi kan fortsätta att leva i den här världen.
“And so it Begins” utspelar sig i nutid, med vår situation i världen och alla problem som krig, miljökatastrofer och vårt beroende av lyx. Kommer uppenbarelserna att visa sig vara sanna?Frontmannen Erik säger följande om det kommande släppet:“Folk trodde nog att bandet var över när Patrik, vår tidigare sångare, slutade. Men vi tog oss igenom det med bravur. Jag kan utan tvekan säga att jag tycker vi är starkare än någonsin! Med “And so it Begins” bevisar vi att vi hör hemma bland eliten och nu är jag bara sjukt taggad för att komma ut och sparka röv med vårt nya material.”

 

WITH HEAVY HEARTS:
With Heavy Hearts från örebro spelar en modern och hård metal.Med stora synthbaserade melodislingor, ett sound från framkantens hårdrockscen och med debutplattan 'The Mirror's Principle' (2016) i ryggen har 'With Heavy Hearts' redan spelat med akter som 'Lillasyster', 'Scar Symmetry', Dead By April, Sonic Syndicate och Adept mfl.