NEMIS / THUNDERMOTHER + VA ROCKS m.fl

Nemis presenterar stolt:

THUNDERMOTHER + VA ROCKS + FRONTBACK + SPEND MONEY ON CIRCUS

 

 

THUNDERMOTHER
Högenergiskt, vilt riffande och med ett bastant groove, som hämtat från 70-talet. Två och ett halvt år efter det kritikerhyllade albumet ”Road Fever” återvänder Thundermother med en ny skiva. Och det är en återkomst med besked. Thundermothers tredje album som släpps 23/2 är helt enkelt en av de bästa rockskivorna du kommer att få höra i år!

Våren 2017 innebar stora förändringar för Thundermother. Fyra medlemmar försvann, tre nya kom in. Men bandets nav – gitarristen och grundaren Filippa Nässil – stod stabilt kvar vid sin vision. Kring den formerades snabbt den nya uppställningen och pusselbitarna föll på plats omedelbart. I juni släppte den nya, uppgraderade versionen av Thundermother ”We Fight For Rock N Roll” – en singel som var lika mycket en programförklaring, som en föraning om kommande stordåd.

Följ THUNDERMOTHER här:

▶ Spotify: open.spotify.com/artist/18jTFcgHRRYHdwdof1MDZw
▶ Facebook: https://sv-se.facebook.com/thundermother
▶ Instagram: https://www.instagram.com/thundermother
▶ Hemsida: www.thundermother.com

 

VA ROCKS
Rock-trion Ida, Frida och Klara, som snabbt blivit en livefavorit, består av hårdrock, kämparglöd och ett decenniums vänskap, allt sedan barnsben.
Med influenser från AC/DC, Danko Jones och the Runaways levererar tjejerna rock med en punkig och energisk attityd.

Utöver EP´n "Kiss this Fist" är VA ROCKS aktuella med debutalbumet "Pull no Punches" som släpptes i vintras (2017). Plattan gästas bland annat av Jalle Lorensson (Wilmer X) samt Pontus Snibb (Bonafide). Med denna i bagaget har VA ROCKS flitigt rest landet runt på klubbar och festivaler där man bland annat kunnat se dem på de större scenerna såsom; Sweden Rock, Helgeåfestivalen och Malmöfestivalen.

VA ROCKS har öppnat upp för och delat samma scen med större akter såsom D-A-D, Bonafide, the Poodles och Sator.
Under 2017 har bandet också gjort debut utomlands - i våras i London, under hösten festivalgig i Spanien, Tysklandsturné samt dansk mark; Köpenhamns rock´n roll-hak High Voltage. 

▶ Spotify: open.spotify.com/artist/1lRI1jqwirYkl9VBCFEO8k 
▶ Facebook: https://www.facebook.com/VAROCKSswe/
▶ Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ThJOCEtHMZA
▶ Hemsida: http://www.varocksofficial.com/

 

FRONTBACK
Med ett jävlaranamma tar det albumaktuella bandet och deras sångerska Anlo, vinnare av Brolles, Charlotte Perrellis, Kee Marcellos och Sveriges Folkparkers "Årets Rockröst" med över 1000 tävlande, med sig sin energirika liveshow vidare ut på turné där både skinande nytt och redan befintligt låtmaterial kommer ljuda från rockscenen. Frontback har spelat med bland annat Status Quo, Freedom Call, Crashdiet, H.e.a.t och på festivaler som Sweden Rock, Malmöfestivalen, !Siesta och även rockklubbar såsom Sticky Fingers och KB.

Bandets andra platta - den nya fullängdaren "Heart of a Lion" med tillhörande video släpptes i början på året. Och i sommar har Frontback deltagit i den stora sommarmusiktävlingen P4 Nästa. Frontback vann alla deltävlingar samt länsfinalen och kom hela vägen till den stora Sverigefinalen i Linköping, där det blev en 4e plats med låten "On and On" från just Heart of a Lion-plattan.
Bandet producerar i nuläget nya låtar - ett kommande tredje fullängdsalbum är på gång. Bandet går in i studio i april.

▶ Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=uOFUx6RprrI
▶ Facebook: https://www.facebook.com/frontbacksweden
▶ Spotify: open.spotify.com/artist/4uuYNKIR4DjaMJCerKYcCD
▶ Hemsida: http://www.frontback.se/

 

SPEND MONEY ON CIRCUS
Rockbandet "Spend Money on Circus" från Göteborg är en kvartett med en gemensam passion för melodisk och lite fuzzig rock med driv & sväng. 

Vintagekänslan är tydlig. Majas riviga och säregna röst för tankarna närmast till Janis/Joyce, kryddat med en härlig soulkänsla, medan resten av bandet svarar för en paljett av distade rockriff och melodier och ett stänk av funk ibland? 

Spend Money on Circus består av:
Maja Van Hogerlinden - sång
Josip Piperkovic - gitarr
Thomas Johansson - bas
Fredrik Kretz - trummor

▶ Facebook: https://www.facebook.com/spendmoneyoncircus/
▶ Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=JSXFtd15sYE&list=UUTW88H4DK0Sr2XWVBBodagQ
▶ Spotify: https://open.spotify.com/artist/5etdHclL5zA3nPytbHXknB
 

 

Om Nemis
Nemis står för New Music In Sweden och lyfter fram mindre oetablerade band och artister på landets bästa scener. Nemis hittar man bland annat på klubbar som Sticky Fingers i Göteborg, Kafé Deluxe i Växjö, Dynamo och The Cromwell House i Norrköping, Copperfields och PSB i Stockholm och Liljan i Borlänge. 

Utöver klubbar finns scenen på festivaler som Sweden Rock Festival, Putte i Parken, Umeå Open, Metallsvenskan, Folk & Rock, Luleå Hamnfestival och internationella scener som INmusic Festival i Zagreb, Kroatien. Nemis arrangeras av Studiefrämjandet.

Nemis är en unik möjlighet som finns till för band och artister som har studiecirkel hos Studiefrämjandet. Den som inte har en studiecirkel hos oss är varmt välkommen att kontakta Studiefrämjandet där hen bor. Vi hjälper er även med bl.a. följande:

▶Replokaler
▶Spelningar
▶Inspelning & musikproduktion
▶Studiecirklar
▶Kurser
▶Utveckling & workshops
▶Kontaktnät
▶Marknadsföring
▶Utrustning