BRANT BJORK WITH SPECIAL GUEST: SEAN WHEELER + HONEYMOON DISEASE

DETTA ÄR ETT SEPARAT ARR PÅ TOP FLOOR mellan 20-24
KLUBBEN PÅ MELLANPLAN ÄR ÖPPEN MELLAN 21-03

Brant Bjork spelar på Sticky Fingers i höst!

 

En pionjär och ikon inom stoner- och ökenrocken. Förutom en solokarriär som inte går av för hackor kan även band som Kyuss, Fu Manchu, Queens Of The Stone Age, Kyuss Lives! och Vista Chino läggas till på listan.

 

Bjork bröt efter ett tag upp med Kyuss men återförenades med kompisen Josh Homme 1996. De startade projektet Dessert Sessions tillsammans, vilket även lade grunden till det band vi idag känner som Queens of the Stone Age. Men istället för en fortsättning med Josh Homme, valde Brant Bjork att spela med surfkompisarna i Fu Manchu. Detta fortsatte han med i fyra år under vilka Fu Manchu släppte fem skivor.

Efter detta har vi fått se en rad med soloskivor som visar upp en stor bredd och variation hos Brant Bjork. Denna artist har alltid sökt nya infallsvägar och vi har fått smaka på psykedeliainslag, blues, en del jazziga tongångar och gitarrsolon i tidigt 70-talsstuk. Med andra ord är det riktigt bra rockmusik som är gjord för intima rockklubbar och oändliga landsvägar. 

Nu är Brant Bjork tillbaks med en ny liveskiva, inspelad i Berlin förra året "Europe '16" och det är live som du bör avnjuta Brant Bjork!

 

https://www.facebook.com/BrantBjorkOfficial/?fref=ts

 

Honeymoon Disease är Göteborgs rivigaste rock-kvartett som med vältrimmade riff och ett svettigt 70-talsgung ger publiken en fet käftsmäll! En gul- och blåtira med eftersmak av band som Thin Lizzy, The Hellacopters och Kiss.

Honeymoon Disease bildades 2014 och efter släppet av debutplattan "The Transcendence" (Napalm Records) har bandet blivit en snabbt växande liveakt på de Europeiska rockscenerna.

Bandets andra album "Part Human, Mostly Beast" släpps den 27 oktober på The Sign Records. En rivig rock'n'roll-platta kryddad med kraftfull och svängig soul. Singlarna "Electric Eel" och "Doin' it Again" är ett smakprov på albumet vars sound fångat bandets energiska och färgstarka liveframträdande.

 

Honeymoon Disease Videos:

Electric Eel – Music Video:

https://www.youtube.com/watch?v=scuE_HiISCQ

Higher – Music Video:

https://www.youtube.com/watch?v=JeGgIhpy8uE