Klubb / TIGER BELL + TRUBBEL

ÖPPET 21-03
HAPPY HOUR 21-22  ( STOR ÖL 29:- /CIDER 29:- / VIN 33:- )
KVÄLLENS FLASKÖL 39:- HELA KVÄLLEN

P3 Guldnominerade Tiger Bells kommer till Sticky Fingers!

 

Bandet består av de fyra tjejerna Lotta, Lisa, Canan och Lovisa. Tre kommer ifrån Luleå, men det var i Stockholm 2010 som de fyra började spela tillsammans. De står med en fot i poppen, en i punken och en i rocken (många snabba fötter) och deras musik kännetecknas bland annat av de tjatiga tjejkörerna. Med hög energi, hårt arbete och mycket glädje insåg de tidigt att de skapar musik på samma sätt som cheerleader’s utför sin sport -cheerleader- punken var född!

 

När de skriver musik försöker de inte krångla till det utan snarare hålla sig till de tre klassiska punkackorden och de gillar devisen ‐ en bra låt är en snabb låt. Tiger Bell´s längsta är 3 minuter och 3 sekunder. Låtarna på albumet behandlar vanliga saker så som vänner, familj, killar, ilska, glädje och måndag- till söndagsgrejer. Ibland reflekterar de dock över djupare ting och ibland vill de bara räkna upp namnen på Australiensiska tågstationer. Skivan producerades av Tiger Bell tillsammans med Frans Hägglund (Millencolin, The Hellacopters, Logh) och Per Nordmark (Randy, Fireside, Last Days Of April). “Don't Wanna Hear About Your Band” är för bandet mer än en låt och en albumtitel, det är ett ställningstagande. 

 

Tiger Bell diskografi:

“Don't Wanna Hear About Your Band”- 12” vinyl & CD, 7 oktober 2013

"Slaughter’s Daughter" - 10” vit vinyl EP, 18 mars 2013

“Wanna Wanna/German Boy”- 7”orange vinyl, 14 maj 2012

 

Hemsida: www.tigerbell.com

Facebook: www.facebook.com/tigerbellband

 

Presscitat:

 

“Combined with cheery power chords and repetitive choruses, they are high energy and not a force to mess with.” –Indecent Xposure

 

“hard-ˇdriving, head-ˇbanging, paint-ˇpeeling jams.” –BlackBook Magazine

 

“it’s nice to hear this kind of aggression.” – Alan Cross

 

“…head-ˇbashinggarage punk that makes you want to drop the top on the Jeep and crank up the volume to 11.” – Monday Magazine

 

“In the spirit of garage-ˇpunks like The Hives and Millencolin, Swedish gal punks Tiger Bell are throwing down the jams” –Spinner

 

”…no feminist political messages, just pure, ass-ˇkicking sass.” –Consequence of Sound

 

 

TRUBBEL

 

Alla band borde ha ett ess i rockärmen.

Trubbel från Göteborg har minst två. Det ena är allsångsrefränger värda att döda för. Det andra halvnakna punkkören The Makerz. Detta storögda sång- och dansgäng backar upp bandet på scen och är en smittsam stämningshöjare som hjälper till att göra varje konsert med Trubbel till en garanterad glädjespridare – en rusig fest.

Det är inbjudande och inkluderande. Varmt men med vassa kanter. Och punkare ur alla läger älskar Trubbel.

 

Trubbel bildas 2009 och lyfter på hatten åt hemstadens tidiga punkscen och band som Göteborg Sound. Det är rejäl punkrock med rejält sväng. Tilltalet är direkt men samsas ibland med knyckig klurighet och bandets låtar griper tag fortare än någon lustigkurre hinner ropa ”spela snabbare!”. Textmässigt ristar bandet in historier om livets avighet på ölhakens slitna bardiskar och gruppens sångare och textförfattare Stefan Lönn både suckar över och skrattar åt alltings jävlighet. Bitterljuvt och med glimten i ögat.

 

Efter en Europaturné med New Yorks garagepunkiga The Rats och en lång rad bejublade spelningar runt om i Sverige har Trubbel vinglat in i den svenska punkscenens absoluta tätklunga.
De är aktuella med EP:n "Gör om gör rätt" som är deras fjärde släpp på Alleycat Records.

 

Så. Mörk och dyster stämning med några containerpunks halvsovandes i hörnen? Nix, inte när Trubbel rullar in i stan.